Karen Kingstonová, autorka knihy Clear Your Clutter with Feng Shui, říká, že toto umění přivádí do rovnováhy a harmonie přirozený tok energie v našem okolí – tak, aby přinášelo užitek na tělesné i duševní úrovni. Feng-šuej doslova znamená vítr a voda – a cílem je směrovat životní energii čchi tak, aby proudila bez přerušení. Ozdravné prostředky feng-šuej tedy pomáhají odstranit překážky v domě, které brání proudění čchi.

Nápravné prostředky pro štěstí

Existují snadné „léky“ feng-šuej i pro bohatství, lásku či zdraví, ale tyto fungují na celkovou spokojenost a štěstí. Můžete je použít velmi rychle, stačí deset minut. Jsou jednoduché a měly by zabrat velmi rychle. Nejsou tu samozřejmě úplně všechny, které lze aplikovat, ale pro začátek budou stačit.

Umístěte k hlavnímu vchodu světlo

Aby k vám mohla ozdravná energie čchi proudit, musí mít volnou cestu. Pokud u hlavního vchodu nemáte žádné osvětlení, dejte ho tam. Dodá vám i pocit bezpečí.

Pečujte o rostliny blízko vchodu

Máte před vchodem nějaké stromky nebo keře? Musíte je pravidelně zastřihovat, aby životní energie čchi neměla žádné překážky ke vstupu do vašeho bytu. Nemáte-li u vchodu žádné rostliny, zasaďte tam nějaké. Nemáte-li dostatek prostoru, nevadí, klidně dejte na parapet truhlíky. Ideální jsou bílé květiny.

Schránka na dopisy u vchodu

Máte-li dům, postavte si ke vchodu nějakou hezkou schránku na dopisy, kterou vyzařujete do okolí pozitivní informaci.

Zbavte se rozbitých oken nebo věcí

Rozbité, zničené nebo opotřebované věci představují oblasti ve vašem životě, kde je nějaký problém. Opravou rozbitých předmětů či okenních tabulí z psychologického hlediska vyjadřujete vůli problémy řešit.

Čistá okna

Jak dlouho jste už neumyli okna? Nezapomínejte na to, protože čchi přichází okny a čistá okna umožní, aby k vám domů přišlo více pozitivní energie, která vám přinese štěstí.

Utřete prach a vyčistěte zrcadla

Prach a špína na zrcadlech snižují schopnost zrcadla odrážet obraz a energii. Pravidelně je tedy čistěte, abyste k sobě přilákali štěstí.

Opravte rozbitý nábytek v obývacím pokoji

Zničený nábytek v této místnosti může negativně působit na váš společenský život a taky přivolávat neshody mezi partnery. Opravte ho nebo vyhoďte a pořiďte nový. Nový nábytek přináší klid a spokojenost.

Pořádek ve sklepě i garáži

Že je to zbytečné, protože tam často nechodíte? Sklep ale představuje vaše podvědomí, takže když ho uklidíte, pomůžete tím vyřešit své záležitosti z minulosti, které jste dosud nevyřešili. Pořádek v garáži zase vede k odstranění překážek a starých návyků chování.

Vraťte to, co jste si vypůjčili

To, co patří jiným lidem, v sobě nese jejich energii. Proto byste je měli vrátit co nejdříve, abyste na sebe nepřenášeli jejich energii, která může být škodlivá.