„Občas jsem přemýšlela, že by bylo fajn mít nějakého stálého partnera. Ale postupem času jsem tu bláhovou myšlenku vytěsnila. Víte, pro mě je práce i zábavou, trávím hodně času mimo domov a to mi naprosto vyhovuje. Jezdím po světě, spím po hotelích, to moc chlapů u partnerky nevydýchá. Jsem hodně energická a rozlítaná, nemám zájem o to, aby se mi nějaký starý chlap válel doma na gauči a prudil, že jsem zase pryč. Proto jsem se oprostila od vztahů a jen si občas užívám,“ popisuje svůj postoj k partnerskému životu Radka.

Jeden milenec na hory, další k moři

„Pár stálých milenců mám. S jedním občas jedu na lyže, s dalším sdílím vášeň přímořských destinací, k tomu mám spoustu přátel. S nikým si nic neslibuju, vím, někteří mají doma ženy a jsem pro ně pouze zábavou. Proč ne, já s tím problém nemám, hrajeme si na partnery ‚jen na chvilku‘ a mně to vyhovuje,“ přiznává Radka.

„V práci samozřejmě působím důstojně, o soukromých věcech se tam s nikým nebavím, potřebuju mít určitý respekt. Vzhledem k tomu, že párkrát do roka máme různá firemní setkání, kde občas teče víno proudem, a já si ho ráda dám, někdy se trochu odvážu a sem tam i něco ze soukromí prozradím, ale všichni jsme lidé a nikdo to nikdy neřešil. Jen jednou mi těch pár skleniček, možná dokonce lahví, zadělalo na pěkný malér.“

Radka díky svojí vizáži i povaze chlapy zajímá. To jí lichotí, často po ní „jdou“ i mnohem mladší muži. Na jedné firemní akci se pilo víc, než bylo zdrávo, a nově nastupující kolega, mladý charismatický sportovec, na kterého měla zálusk většina přítomných žen, viditelně pálil právě za Radkou. A ač se Radce léta dařilo dodržovat ono známé „co je v domě, není pro mě“, tentokrát to nevyšlo.

V posteli třída

„Uznávám, byla blbost tahat si Jirku na pokoj, ale jinak to prostě nešlo. V jeho přítomnosti na baru jsem nemyslela na nic jiného, než jaké by bylo se s ním milovat. A musím říct, že ráno jsem věděla, že bych si tu blbost zopákla, a to hned několikrát,“ směje se Radka. Velice jí lichotilo, že o ni má zájem takový krasavec. Když se s ní chtěl vidět po pár dnech znovu, neváhala ani chvilku a šla do toho.

O pár dní později přišel šok. U Radky v kanceláři se stavil postarší kolega, položil jí na stůl fotku, na které vchází s Jirkou do hotelu, a za zavřenými dveřmi jí vysvětlil, že tyhle fotky můžou úspěšnou manažerku stát práci a hlavně pověst, na které si doteď tolik zakládala.

„Sliboval mi, že vše smaže, pokud i jemu věnuju jeden večer. Vždycky jsem si muže vybírala sama a tohle teda opravdu není můj typ a hlavně nesnáším vyděrače. Cítila bych se jako prodejná ženská… Ale když jsem to řekla Jirkovi a ten se málem zhroutil, že má doma ženu a děti a nechce, aby náš románek prasknul, začala jsem uvažovat jinak.“ Jirky jí bylo překvapivě líto, i když je to záletník. „Já jsem ta poslední, kdo by chtěl takovou hloupostí rozbít mladou rodinu. Tak jsem se kousla a do hotelu s oním kolegou šla. Říkala jsem si, že jsem mrcha a mám, co si zasloužím. A taky jsem se pod dojmem událostí rozhodla, že si budu milence vybírat pečlivěji, hlavně nezadané.“

„Mohlo mi dojít, že nepůjde jen o jednu noc. Tu jsem zvládla, nebylo to zase tak špatné, věděla jsem, proč to dělám. On teď ale stále více a více naléhá a chce víc. Má v rukávu nejen můj úlet s Jirkou, ale vlastně i ten náš. On je řadový pracovník, o nic moc mu nejde, ale kdyby to ve firmě prasklo, musela bych pryč, což nemůžu dopustit. Dřela jsem jako kůň. Na druhou stranu vím, že si za tuhle ‚prekérku‘ můžu sama. Nevím, co mám dělat.“

Názor odborníka: Psychoterapeut

Názor odborníka: Psychoterapeut Karel Fišer, člen České asociace pro psychoterapii
Doporučuji paní Radce a všem ženám, které se dostanou do situace, kdy jsou vydírány, je jim vyhrožováno anebo jsou nuceny k pohlavnímu styku, aby vše co nejdříve nahlásily a zabránily tak dalšímu nepřípustnému jednání. Mluvíme zde o trestných činech. V České republice existuje několik organizací na pomoc obětem fyzického, psychického a sexuálního násilí, kde je poskytováno odborné poradenství, krizová intervence, sociálně terapeutické a sociálně právní poradenství.

www.karelfiser.cz