Základní pudinkové těsto
Suroviny:
- 180 g hladké mouky
- 3 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 120 g cukru
- 100 g tuku na pečení
- 2 lžíce mléka
- 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které se hodí ke tvarování pomocí nástavce na masový strojek nebo do speciálního lisu na těsto, lze ho ale i rozválet a vykrajovat. Cukroví pečeme při teplotě 180 °C (při pečení trochu nabude).
Čokoládové brambůrky
Suroviny:
- 250 g ztuženého tuku
- 250 g moučkového cukru
- 2 sáčky čokoládového pudinku bez vaření
- 2 lžíce kakaa
- strouhaný kokos na obalení
Postup:
Do horkého rozpuštěného tuku vmícháme pudinkový prášek, cukr a kakao. Hmotu necháme vychladnout, pak z ní utvoříme hrudky a obalíme je v kokosu.
Jahodové kytičky
Suroviny:
- Pudinkové těsto (z jahodového pudinku)
- jahodová zavařenina na slepení
- karamel na potření (z 200 g cukru a 2 dl vody)
- čokoládové zdobení
Postup:
Z rozváleného plátu těsta vykrájíme kytičky, které po upečení a vychladnutí slepíme po dvou zavařeninou. Cukr svaříme s vodou na světlý karamel, kterým kytičky rychle potřeme a posypeme čokoládou.