Chtěla jsem tomu rozumět. „Počkej, chápu dobře, že jeho manželka ví, že se s ním scházíš a že s ním spíš?“ Prý jasně, ví. „Od začátku?“ To ne. Ale prý už to trvá přes dva roky.

Dlouho jsme se s Majdou neviděly, a tak jsem o ní vlastně nic nevěděla. Když jsme se teď náhodou potkaly u nákupního centra, kam obvykle vůbec nechodím, zaběhly jsme dovnitř na kávu a sendvič. A pak jsme na sebe u stolku sypaly události a novinky bez ladu a skladu, a tak jsem se v tom nejdřív nějak nevyznala.

„A tys věděla, že je ženatej, když jste se seznámili?“ Prý nejdřív taky ne. Ale od druhé schůzky už jo. Tu první si dali dva dny po seznámení přes mobilní aplikaci a dopadla prý velice dobře. „A tys nechtěla někoho, kdo by byl volný? Tobě to nevadilo?“ Prý ne. Že si spolu tak výborně rozuměli, že nechtěla hledat někoho jiného. „Víš, jak to myslím, že jsme si rozuměli. Je v posteli prostě dokonalej,“ šeptala hlasitě Majda a významně u toho přivírala oči. Neotáleli totiž a dali si schůzku hned u ní doma. Je docela hustá, vždycky byla.

Pracovaly jsme spolu před lety a vždycky měla spoustu milostných historek. Fakt nás bavilo, když nám líčila, co dělala o víkendu, říkaly jsme jí Marilyn, nejenom podle blond vlasů, ale i podle toho, jak vždycky vystrkovala výstřih, i když jsme si jenom objednávaly kafe od pubertálního číšníka. Jenže to jí bylo pětadvacet, tak jsem předpokládala, že teď už má trošku jiné požadavky, co se mužů týče. Nechápala jsem, že jsou s tím přítelem už tak dlouho a jí nevadí, že není volný, aby si ho mohla vzít. „Ale já si ho nechci vzít,“ vyjevila se Majda, když jsem se zeptala na tohle. „To vůbec nemám v plánu a počítám, že on by o to taky nestál. Ale my spolu jen nespíme, jestli myslíš, že ho mám jenom na sex. Jezdíme spolu normálně na dovolenou, všichni tři.“

Tak to už mi hlava vůbec nebrala. Tak zřejmě spolu spí všichni tři? Můj šálek čaje to není, ale když se jí to líbí, je to jejich věc. Ale ne, prý ne, že s tou ženou se znají, ale sex vážně ne. „Vždyť mě znáš, copak jsem někdy byla na holky?“ smála se Majda. „Hele, když vydržíš chvíli mlčet, povím ti to.“ Tak jsem mlčela a usrkávala kávu a Majda spustila.

„Já ho vážně miluju, ale nemusím ho mít doma, chápeš? Když jsme spolu tehdy začali, chtěla jsem někoho vysloveně pro zábavu. A on byl pro, sex perfektní a večer měl taky čas, když se nám někdy chtělo posedět. A o víkendu taky, když jsme se domluvili dost dopředu. Tak jsem nic neřešila, řekl mi, že je ženatej, ale že si dávají dost volno. Když to nebyl jeho problém, proč by můj byl?“ Scházeli se spolu asi rok, když její přítel přišel se zvláštním nápadem. Prý jestli by se jí chtělo s ním jet s partou lidí na Silvestra na hory. Chata v Jizerkách, asi šest pokojů, dole kuchyně a obývák a krb. No jasně, že se jí jet chtělo, ale nápad měl i druhou část. Jela by i Kateřina, jeho manželka. „Tak to jsem moc nechápala. Jako že bysme dělali, že se neznáme? A s kým bych byla na pokoji? A s kým bych jako přijela? Ale dost mě překvapil, prý o nás jeho žena ví. A že mě chce poznat.“ Teprve to ji prý šokovalo pořádně a já jsem se divila, že o to setkání stála. „Já se taky bála. Ale prý je všechno v pohodě. Že je Kateřina spokojená, že se nechce rozvádět a myslí, že to bude fajn. Já se i ptala, jestli s ním teda jeho žena spí nebo nespí, abych tomu líp rozuměla. Asi bych chápala, že si manžel odbude sex jinde, kdyby o to nestála. Ale prý spolu normálně spí.“

Na hory tedy jela, hlavně proto, že byla zvědavá. A taky pak docela koukala, ta manželka byla moc hezká. „Čekala jsem nějakou obludu, i když on říkal, že je fajn a pěkná. Myslela jsem, že s ní je asi kvůli penězům nebo tak něco. Ale docela jsme se skamarádily, a protože jsme tam byli čtyři noci, dvě spal se mnou a dvě s ní.“ Tak to bych já tedy nedala. Pak už Majda musela běžet, rozloučily jsme se, mně její příběh chvíli vrtal hlavou, ale nakonec jsem na něj zapomněla. Jak jsem řekla, nebyla to žádná moje blízká kamarádka, jen zábavná bývalá kolegyně.

Pak ale uplynuly dva roky a my na sebe narazily zas. Vysoké podpatky, úzké džíny, blond záplava, pořád stará dokonalá Majda bez chybičky. Chvíle byla, tak jsme si zas sedly na kafe a já se musela zeptat, jestli má pořád toho svého přítele. Potřásla hlavou, sevřela rty do rovné čárky a spustila. „Kdy jsme se viděly naposledy? Jo po tom Silvestru, jak nás tam vzal obě dvě. To bylo zábavný, a tak jsme si zvykli všude možně chodit všichni. Bavilo mě to, bylo to vzrušující, chápeš, nevědět vlastně, ke komu pak půjde spát.“ Zajímalo mě, jestli někdy skončili v posteli všichni tři. „Ne, fakt ne, to mě neláká, a jestli Kateřinu, tak to nikdy neřekla. V létě jsme byli všichni tři v Řecku a super. Pak jeli někam sami dva a všechno v pohodě. Jenže na podzim potom pořád neměl čas, v jednom kuse mi říkal, že nestíhá, že má hodně práce, a to mě přestalo bavit. Že by mu Kateřina začala něco vyčítat? Nejistota na mě není, tak jsem za ní zašla a docela jsem koukala.“

Majda si objednala ještě dvojku vína a já se nemohla dočkat vysvětlení, co se stalo. „Kateřina byla ráda, že jsem za ní přišla. Myslela si totiž, že ho chci pro sebe, protože jí pořád taky říkal, že nestíhá, že musí někam jet, že má moc práce. Tak jsme docela koukaly, že to dělá nám oběma. Začaly jsme si vždycky volat, když se vymlouval, a víš co? Nebyl s žádnou z nás. Tak jsme si řekly, že zjistíme, co kde dělá.

Jak v detektivce jsme za ním jednou nenápadně šly, když vypadl z práce, a zjistily jsme, že jde do nějakýho baráku. A příště zas. Ani si moc nedával pozor. A příště jsme ho načapaly ve městě s někým úplně cizím. To bys nepochopila.“ Já to nechápala už ani předtím, ale Majda i Kateřina se dočkaly drsného překvapení.

Jejich společný muž jim oznámil, že se chce s Kateřinou rozvést, Majdu opustit a oženit se s tou další ženou. „Docela mě to vzalo, věřila bys? Ale co mě, to Katka z toho byla úplně mimo, doteď bere prášky.“

No jo, co čekaly, když jenom jedna žena mu nebyla dost? Škoda, že neznám tu třetí, docela by mě zajímalo, kdy ten frajer opustí i ji. A až Majdu znovu potkám, určitě bude mít zas nějakou podobnou storku.

ZDROJ:a časopis Vlasta

Související články