Člověka ale stejně někdy napadne, že jejich malé Váhy jsou vážně poněkud nerozhodné, zatímco Býk požitkářský a Beran tvrdohlavý – přesně, jak se o těchto znameních říká. Tak schválně, sedí to i na vaše vnoučata? V následujícím horoskopu jsme se zaměřili především na špatné vlastnosti, o to zábavnější tohle srovnání někdy je.


Vodnář, 21. ledna – 20. února

Říká se, že Vodnáři jsou velice vtipní, a pravděpodobně to platí i o vašem vnoučeti. Jenže pozor. Někdy jejich vtípky mohou být pro ostatní zraňující. Přesvědčte se, jestli to se svým sarkasmem vůči ostatním dětem nebo třeba sourozencům už trochu nepřehání.


Ryby, 21. února – 20. března

Ryby jsou zábavné a veselé, ale běda, když nevstanou z postele dobrou nohou. Občas jsou citově nevyrovnané a nejsou příliš praktické. Jejich citová nestabilita se někdy projeví nějakým tím záchvatem, na to buďte připravení, až je budete mít na víkend na hlídání.


Beran, 21. března – 20. dubna

Malí Berani jsou často netrpěliví a jednají velice impulzivně, zvlášť pokud věci nejdou tak, jak si představovali. Problém může nastat na dětském hřišti. Jejich prarodiče by proto měli být ostražití, hlavně když jejich vnoučatům bude chtít jiné dítko vytrhnout z ruky jejich oblíbenou hračku.


Býk, 21. dubna – 20. května

Býci jsou známí tím, že jsou věrní a mají rádi své zázemí. Ovšem jsou také nesmírně tvrdohlaví a neústupní bojovníci. Těšte se na to, až se s vámi pustí do nějaké pře, většinou vás utlučou argumenty. To jim jde. A s věkem v tom budou jen lepší a lepší.


Blíženci, 21. května – 20. června

Malí Blíženci jsou velice mazaní, a to i v tom horším slova smyslu. Mějte proto oči na stopkách. Když se nedíváte, strčí do své sestry a budou se přitom tvářit jako miliusové. Zjistí, kam jste schovali vánoční dárky. A když je uložíte do postele, abyste si od milovaných vnoučat během hlídacího víkendu na chvíli odpočinuli, klidně vylezou a ještě si hodinu hrají. Bacha na to!


Rak, 21. června – 20. července

Tady pozor na vážné výkyvy nálad. Obzvláště pokud jsou Raci unavení nebo hladoví, dají vám to sežrat. Raci jsou známí svou spolehlivostí a loajalitou, ovšem jejich citová nestabilita je také problém. A ty nepředvídatelné nálady!


Lev, 21. července – 20. srpna

Můžete je prosit, jak chcete, ale Lvi mají svou hlavu. Poslali jste jejich rodiče do kina, nabídli jim hlídání a teď po vnoučatech chcete úklid roztahaných hraček? To snad nemyslíte vážně! A pokud se tak náhodou stane a jejich pokoj bude uklizený a čistý, podívejte se pod postel a do skříní, jsou schopni všechny věci narvat tam, aby byl klid. Lvi jsou prostě tvrdohlaví a líní.


Panna, 21. srpna – 20. září

Děti narozené ve znamení Panny jsou perfekcionisté. A nemají rády žádné změny. Takže pokud zrušíte oslavu nebo výlet na koupaliště kvůli špatnému počasí, čekejte proudy slz. Dost často se malé Panny kvůli nečekaným změnám plánů hroutí.


Váhy, 21. září – 20. října

Je známo, že Váhy jsou zapomnětlivé. A často zapomenou domácí úkol, úbor i svou hlavu. Váhy jsou prostě bezstarostné. Takže se připravte, že těmto vnoučatům budou učitelé vytýkat, co zase neměla nebo zapomněla. Až budou starší, budou to nejspíše právě Váhy, které vám zapomenou popřát k narozeninám nebo k svátku. Další jejich slabinou je netrpělivost, však poznáte sami.


Štír, 21. října – 20. listopadu

Štíři jsou takoví malí škodiči. Často jsou trochu škodolibí a mají radost, když se jim nějaký vtípek povede. Také si ho umí dobře naplánovat. Takže můžete očekávat kostky lega v botách a další legrácky. Zároveň jsou také často sami podezíraví.


Střelec, 21. listopadu – 20. prosince

Děti ve znamení Střelce jsou velcí optimisté. Mají tendenci reagovat v některých situacích bez jakýchkoli emocí, hlavně na situace, které jim jsou nepříjemné. Takže vás mohou často ignorovat. Nemají zkrátka rádi konflikty.


Kozoroh, 21. prosince – 20. ledna

Malí Kozorozi jsou známí pro svou pesimistickou povahu, takže bývají často rozmrzelí. Na to byste měli jako prarodiče dávat velký pozor a zároveň si to rozhodně nebrat osobně. Také jsou často uzavření a pěkně svéhlaví.