Jsou na světě jedinci, kteří dokáží minimalizovat množství vyprodukovaného domácího odpadu na jednu zavařovačku za rok. Takových lidí je sice jen pár, ale počet těch, kteří se snaží dělat věci s ohledem na životní prostředí, naštěstí přibývá. Příkladem jsou hlavní hrdinky tématu nové Vlasty. Martina Sumbalová vymyslela internetovou bezodpadovou mapu. Silvii Fialové se říká paní Bezpodprsenka, a nás moc zajímalo proč. Vlastní firmu, která šije trička, která mají podporu pro prsa všech velikostí všitou, takže ne vždy pohodlný kus ženské garderoby vůbec nepotřebujete. Oslovili jsme i další odbornici na pomalou módu, Šárku Zoufalou, která prorazila se salonem, ve kterém si lidé nechávají šít... a teď pozor... tepláky!

Odchod někoho blízkého je těžký vždycky, když se však povede smuteční obřad, přinese to pozůstalým úlevu a smíření rychleji. I pohřeb může být krásný. Je to právě deset let, co tři studentky Masarykovy univerzity vymyslely projekt Ke kořenům, který byl prvním českým krokem k přírodnímu pohřbívání. Co se za těch deset let změnilo?

Nechcete-li plýtvat vodou, neplýtvejte nádobím! Stránky pravidelné a oblíbené rubriky o vaření jsme zaplnili recepty, při jejichž přípravě moc nádobí neušpiníte.