Moc chemie

Doba nám diktuje časté mytí rukou a přidala k němu takzvané suché mytí dezinfekčními gely, které se neoplachují. Složky čisticí a antibakteriální, které jsou mnohdy založené na alkoholové složce, hodně vysušují. U nehtů se to projevuje lámáním, přerůstající délka se rozdvojuje a nehty se štěpí. Omezte množství mýdla, které si na ruce dáváte, a hygienu posilte třeba tím, že použijete současně kartáček.

Přílišné pilování

Necítíme bolest, proto neodhadneme, jestli na pilník netlačíme moc. Svádí k tomu pohyby sem tam. Když se naučíte tahy jen jedním směrem, které jsou trochu složitější, uberete tím také na síle a nehty se přestanou třepit. K lámání vede tvarování do úzkých špiček. Když při něm nehet po stranách hodně zbrousíte, zvětšíte délku hrany a tím její náchylnost k poškození.

Suchá kůžička

Hlavním úkolem nehtové kůžičky překvapivě není nás štvát, ale chránit nehtové lůžko, kde se jako perpetuum mobile stále tvoří nové buňky. Suchá kůžička se od nehtu odchlipuje, vystavuje místo zrodu mechanickému a chemickému násilí. Následuje velmi pomalý růst, často se na nehtech tvoří skvrny a v nejhorším případě dokonce rýhy. Kůžičce přidejte při krémování rukou ještě jednu vrstvu péče a minutovou masáž bříškem prstu.

Zanedbané okolí

Nikdo vám nekouká jen na nehty. Efekt zdravých, hladkých, hezky tvarovaných nehtů smažou hřbety rukou se suchou kůží a pigmentovými skvrnami. Omlazení vykouzlí maska ze silné vrstvy výživného krému. Ideálně na tak dlouho, dokud se úplně nevstřebá.