Je dobré odlišovat ženskou a mužskou nevěru?

Kdyby se na ně nepohlíželo různým způsobem, nijak by se rozlišovat nemusely. Nechápu, proč je i v současné společnosti nevěrná žena považovaná za odsouzeníhodnou, kdežto u mužů nad tímtéž většina lidí mávne rukou. Jsem ráda, že jsme díky Ulici v tomto směru otevřeli diskusi.

Zdroj: Youtube

Jakých nejčastějších reakcí se vám zatím dostalo?

Diváci se mě na sociálních sítích ptají, proč je Karla nevěrná, když jí nic nechybí, má dvě krásné děti a manžela, který se o ni stará. Dost mě překvapilo, jak někteří diváci Karlu vnímají.

Čím?

Na některé diváky Karla zřejmě působí, jako by byla všemi obskakovaná, nic nedělala, byla zhýčkaná, takže má spoustu volného času na vymýšlení hloupostí. Nikdy předtím mě nenapadlo, že by na někoho mohla takto působit. Možná je to trochu tím, že práce s dětmi před kamerou není vždy nejsnazší, proto s nimi točíme co nejméně. Jako Karla tak na ně často mluvím přes dveře nebo když odpočívám či sedím. Pak to asi vypadá, že moje postava nic nedělá… Mezi tou spoustou komentářů byly samozřejmě i klasické hejty, v nichž lidé psali, jak jsem hnusná a odporná, zlá, že rozbíjím rodinu a zasloužila bych dostat po hubě. Naštěstí až na výjimky píšou postavě, ne mně. Možná Karla také pár lidem ťala do něčeho živého, co sami právě řeší, nebo mají strach přiznat si a partnerovi říct nahlas, že jsou ve vztahu nespokojení. Je přece důležité věci řešit, abychom nehledali štěstí u někoho jiného… Navíc ne každý umí pracovat se svou duší. Zastávám názor, že každý člověk potřebuje duševní terapii. Podobně jako chodíme k holiči, měli bychom se umět starat i o duši.

Jak dlouho hrajete v Ulici?

Tak pět šest let. Moc dobře si na to období vzpomínám. Nabídku na casting do Ulice jsem dostala v době, kdy jsem se rozcházela se svým tehdejším partnerem a stěhovala se. Zůstala jsem sama s malou dcerkou, a tak jsem přemýšlela, jak všechno zvládnu. Když jsem si přečetla synopsi postavy Karly, říkala jsem si, že to jsem celá já. Možná i proto jsem v castingu uspěla. Na jedné straně jsem tedy řešila velké osobní problémy, ale na druhé přišla radost z nové práce. Do Ulice jsem původně nastupovala jako vedlejší postava k Jirkovi Hermanovi, kterého hraje Honza Holík, a vůbec mě nenapadlo, že se Karlin příběh tak krásně rozvine. Ulice mě prostě odpoutala od spousty nepříjemných myšlenek. Pokud mám totiž co dělat, nepřehrabuju se sama v sobě a soustředím se na něco smysluplného.

Kdy se vaše linka poprvé výrazněji rozšířila?

Tuším, že po dvou letech, když nás propojili s Márou, tedy Kryštofem Rímským. Překvapilo mě, že mým partnerem bude právě Mára, který měl tenkrát v Ulici ještě jiný vztah. Smála jsem se a v legraci poznamenala něco ve smyslu, že Kryštof je menší než já, takže nevím, jestli to bude fungovat. Do té doby jsme se osobně neznali. Prozradím, že jsem si ho chtěla předem okouknout, a tak jsem se tajně vydala na výzvědy do Divadla v Řeznické, kde hrál v představení Cock spolu se svým tátou Pavlem Rímským a Danielem Krejčíkem. Když jsem ho sledovala, jak hraje, ještě jsem nevěděla, že se za čas stane mým stínovým manželem…

ZDROJ: časopis TV Star

Související články