Sex ve městě

Zdroj: Youtube

Sarah Jessica Parker ztvárňuje v seriálu Sex ve městě krásnou, chytrou, žádoucí a úspěšnou třicetiletou novinářku, která i přesto žije sama. Doslova sama není, je obklopená přáteli, hlavně svými třemi nejlepšími kamarádkami. Sebe a svoje kamarádky používá jako pokusné králíky při hledání odpovědi na otázku „Mohou ženy prožívat sex jako muži?“. Seriál je plný inteligentního humoru, přátelství, otázek partnerských vztahů, nevěry, sexu a různých módních kreací.

Na seriál navázaly dva filmy

Seriál Sex ve městě se mezi lety 1998 a 2004 se šesti sériemi a necelou stovkou odvysílaných dílů stal celosvětovým hitem, obdržel i sedm prestižních cen Emmy a osm Zlatých glóbů. V letech 2008 a 2010 se odvysílaly i dva filmy, které navazovaly na seriálové díly. Seriál by se na první pohled mohl zdát červenou knihovnou, díky inteligenci a postřehu k ní má ale opravdu daleko.

Padesátka na krku

Po letech se protagonistky populárního amerického seriálu vrátily na obrazovky v pokračování A jak to bylo dál… Ovšem tentokrát je více než milostné pletky trápí padesátka na krku a trendy moderní doby. Během desetidílného pokračování diváky překvapila spousta věcí. Kritici se při svém hodnocení vyřádili, v seriálu je prý cítit úpadek už od samotného startu, a kostrbaté zmínky o pandemii či poznámky typu „život je krátký“ popularitě nepřidaly. Téma stárnutí je uchopeno pouze přes debaty o barvení vlasů, bolavých zádech nebo návštěvy plastického chirurga. Přitom by tyto hlavní hrdinky mohly být úžasnou inspirací pro důstojné zrání.

Samantha nechala kamarádky ve štychu

I přes zmíněnou kritiku se ale diváci pobavili nad citacemi a odkazy k původnímu seriálu, a hlavní hrdinky pro fanoušky Sexu ve městě zůstaly inspirativní. Právě díky Mirandiným slušivým šedinám, Carrienině vnitřní prázdnotě po smrti pana Božského a Charlottiným nezměněným myšlenkovým pochodům. Čtvrtá z protagonistek, Samantha Jones, se pokračování A jak to bylo dál vůbec nezúčastnila, což bylo pro většinu fanoušků velkým zklamáním. Seriál je každopádně divácky úspěšný projekt, ale zda bude další pokračování, to se oficiálně ještě neví.

Zdroj: www.vlasta.cz Irozhlas.cz Wikipedia.cz

Související články