Co musí splňovat kvalitní kuchyňský nábytek?

Alfou a omegou každé kuchyně je nábytek. Ten kuchyňský má oproti jiným druhům nábytku jistá specifika.

Kuchyňský nábytek musí být zejména:

  • funkční,
  • praktický,
  • odolný.

Samozřejmě musí také poskytovat dostatek úložného prostoru a od věci nejsou ani podsvícené police. Při vaření je nezbytné, aby byl pohyb po kuchyni snadný a vše splňovalo svůj účel. Materiál kuchyňského nábytku přizpůsobte svým preferencím a jeho rozmístění důkladně promyslete. Můžete si nechat také poradit, ale poslední slovo byste vždy měli mít vy. Proč? Protože právě vy se budete v kuchyni pohybovat a vy nejlépe znáte svůj styl vaření.

Jídelní stoly a židle? Pohodlné a spolehlivé

Jakmile bude kuchyňská linka, veškeré skříňky a úložné prostory společně s nezbytnými kuchyňskými spotřebiči na svém místě, vrhněte se na výběr vhodných jídelních stolů a židlí. Jídelní stoly mohou být kulaté, oválné i hranaté. Výběr vhodného tvaru přizpůsobte rozměrům své kuchyně či jídelny. Nezapomeňte je doplnit také vhodnými kuchyňskými židlemi. Ty by měly být stabilní a pohodlné. Jen tak si budete moci užívat společně strávený čas s rodinou a přáteli u společného stolu a nikoho nebudou bolet záda ani jiné části těla.

Kvalitní nádobí vám usnadní vaření

Nepodceňujte ale ani ostatní součásti kuchyně, například kvalitní nádobí. S ním vám totiž půjde vaření skoro samo. U nádobí totiž platí jednoduché pravidlo: čím kvalitnější, tím snáze se s ním pracuje. Na pánvi vyrobené z kvalitního nepřilnavého povrchu se vám již nikdy nepřilepí palačinky a nebudete je muset házet rovnou do koše.

Naostřené nože a pestrý výběr prkének

Dalšími pomocníky, kteří nesmí chybět v žádné kuchyni, jsou perfektně naostřené nože. Nezapomínejte na to, že nože se liší podle použití. Na maso se hodí zcela jiný nůž než na pečivo. Ruku v ruce s kuchyňskými noži jdou také prkénka. Myslíte si, že si vystačíte s jedním prkénkem na všechno? Pořiďte si jich raději několik a vždy od sebe oddělujte prkénka na maso a prkénka na ovoce a zeleninu.

Myslete také na doplňky při servírování

Kromě přípravy jídel je kuchyň také místem, ve kterém pokrmy následně servírujete. Pokud ovšem ke stolování nemáte určenou speciální jídelní místnost. Co by u servírování nemělo nikdy chybět? Dekorace. Mezi nezbytné doplňky a dekorace zcela jistě řadíme kvalitní ubrusy, prostírání a ubrousky. Máte-li jídelní stůl dostatečně prostorný, můžete na něj položit také vázu s čerstvými květinami a svíčky.

Buďte šik i při vaření

Proč si nedopřát luxus i při vaření? Příprava vašich oblíbených pokrmů vám půjde mnohem lépe v zástěře, která vám perfektně padne a je ušita z látky ve vaší oblíbené barvě. Díky zástěře zjistíte, že se po kuchyni můžete pohybovat i ve vašem oblíbeném oděvu bez starostí o to, zda si ho neušpiníte. Samozřejmostí je také přítomnost utěrek a chňapek.

Při zařizování kuchyně snů mějte na paměti, že vše záleží na kvalitním a praktickém kuchyňském nábytku, jeho rozmístění a dalším nezbytném vybavení. Důkladně promyslete výběr kuchyňských židlí, jídelních stolů a nezbytných doplňků. Všechny tyto věci totiž dohromady mohou vytvořit dokonalý celek.