Smog už dávno není jen prokletím velkoměst, platíme daň z vymoženosti, které se říká klimatizace. O každodenním stresu ani nemusíme mluvit, rozhodně není problémem jen manažerek velkých korporací.

Hydratace

Příliv vody pomocí krémování je naprosto univerzální péče, nezávislá na roce narození i typu pokožky. Pleť okolo očí je tenoučká a přichází o zásoby velmi snadno. Hydratování okamžitě vylepší vzhled. Smaže únavu, našedlost, dokonce i drobné vrásky. Ovšem překvapí vás, že pravidelným hydratováním se po čase zmírňují i výraznější problémy – otoky a tmavé kruhy.

Výživa

Když se po čištění pleť kolem očí nepříjemně napíná, pálí, a dokonce červená, signalizuje větší nároky. Naordinujte jí péči s výživnými složkami, parádně působí rostlinné složky a oleje. Okamžitě utiší pocit napětí, pokožka se bude také méně mačkat do vrásek a po delším pečování se posílí i její odolnost a vrátí se jí zářivý vzhled. Často viditelně omládne o pár let.

Zpevnění

Letící čas krade očnímu okolí pevnost a pružnost. Přirozená tvorba elastinu a kolagenu se výrazně zpomaluje, takže pokožka smutně visí jako mokré prádlo na šňůře a vytlačuje se do prázdných váčků a hlubokých záhybů. Zaklínadlo zní: lifting, tedy vypínání. Krémy s tímto účinkem mají dvojí zásah – pokožku vypínají svým dotekem a také aktivují činnost přirozených zpevňovačů pokožky.

Čistota – půl krásy

Večer ulevte pokožce odlíčením. Dvousložkové produkty míchají dokonalý čisticí efekt s něhou dotyku. Citlivky mohou korunovat akci opláchnutím vlažnou vodou.

Nejčastější chyby při krémování

Nejčastější chyby při krémování

• Plocha očního okolí je malá a často jí dopřáváme nadbytečné množství krému. Nevstřebá se a rozmazává řasenku. Uberte na polovinu.

• Dávat krém příliš blízko dolním řasám může vyvolat podráždění očí. Dodržte odstup půl centimetru. U horního víčka nakrémujte jen plochu pod obočím, mrkáním se krém přenese i na pohyblivé víčko.

• Netlačte na kůži a nevytahujte ji do šířky. Prst musí po povrchu jemně klouzat.