Hydratační pohlazení

Klasika, která drží stárnutí kůže v přijatelných mantinelech. Hydratování těla přináší okamžitý pocit svěžesti a hebkosti. Ovšem ve zralém věku, kdy se pokožka přirozeně vysouší více než zamlada, se může stát, že se ráno namažete a už odpoledne se vám pokožka na některých místech o číslo srazí, začne svědit, dokonce si založí na šupinky. Jestli se nechcete lehkosti hydratačního doteku vzdát, aplikujte ho dvakrát denně, tím se rovnováha udrží.

Koenzym Q10

S věkem se z pokožky vytrácejí složky, které mají na starosti její regeneraci a tím výsledný mladistvý vzhled. Tělovým mlékem se dají znovu doplnit. Například oblíbená složka omlazovacích pleťových krémů, koenzym Q10, se snadno vstřebává a motivuje obnovu kožních buněk. Není divu, že se přidává také do tělových péčí.

Rostlinné oleje

Okamžitě uleví hodně suché pokožce, protože promašťují její horní vrstvu. Obvykle tvoří součást výživné tělové kosmetiky, která má za úkol obnovit ochranný film na povrchu kůže. Ideální pro použití po večerní koupeli, když se s mírně vlhkou pokožkou nejlépe propojí a v noci podpoří přirozenou regeneraci.

Co si dáte?

  • Mandle - Oříškový olej patří mezi velmi oblíbené péče. Jemně voní, těší i citlivou pokožku, ale silně pracuje. Hydratuje a hýčká pokožku. Ideální pro kombinaci s ostatními oleji.
  • Avokádo - Přeborník na přesušenou pokožku. Olej skvěle nahradí péči tělového mléka o zralou pokožku. Přeborník na posilu pružnosti pokožky.
  • Konopí - Favorit poslední doby. Univerzální účinek pokryje všechny nároky těla, když začne ztrácet mladistvý vzhled. Vrací hebkost a barevnou jednotu.

Podle sezony

Podle sezony

  • Jaro - Období volá po detoxu. Zajímavou kombinaci očistných a pečujících látek najdete v přírodních mýdlech. Udělejte si kúru a nahraďte mýdlem sprchový gel alespoň na tři týdny, jako byste byla na hýčkajícím pobytu v lázních.
  • Léto - Nekompromisně se na pobyt venku vyzbrojte tělovou péčí s ochranným slunečním filtrem. Jeho uva složka vás sice nespálí, ale urychluje pod kůží oxidaci, která vede k předčasné tvorbě vrásek, třeba v dekoltu, a povolování kůže, třeba na pažích.
  • Podzim - Svěžest krade pokožce suchá kůže nahromaděná po letních radovánkách. Rychlejší než klasický tělový krémový peeling je dotek přírodní konjakové houbičky. Pochází ze zmijovce (konjac). Má pod zemí nad kořeny bouli, když se usuší a oloupe, připomíná mořskou houbu. Suchá je tvrdá, ale po namočení se změkčí a obrušuje povrch kůže, navíc má antibakteriální účinek.
  • Zima - Znáte sprchové oleje? Záchrana, pokud vás v chladném období nebaví natírat se tělovým mlékem. Po sprše totiž zůstane na povrchu pokožky film, který hlídá hebkost pokožky dlouhé hodiny. Také posiluje její odolnost proti odírání pod vrstvami zimního oblečení.

ZDROJ: časopis Vlasta, https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/body-cream-vs-body-lotion

Související články