1. Zahoďte mobilní telefon

Prvním pravidlem je soukromí a klid. Nenechte nikoho, aby vás vyrušoval, odložte také mobilní telefon. Jen tak se totiž dokážete soustředit na správné provedení cviku a plně se koncentrovat po celou dobu tréninku.

2. Nakopněte se oblíbenou hudbou

Perfektním nabuzením je i správná muzika. Poslech hudby během cvičení vás nejen nakopne k lepším výkonům, ale také vám zlepší náladu a naplní vás pocitem štěstí. Navíc hudba určená primárně na cvičení má úderný, rovnoměrný rytmus, který můžete následovat pohyby. A pokud má píseň ještě k tomu chytlavý text, může se vaše nasazení ještě zvýšit.

3. Sportovní outfit je základ

Jeden z úplně nejdůležitějších faktorů, často bohužel velmi podceňovaných, je správné oblečení. Odpusťte si vytahané tepláky a triko, které nosíte na zahradu. Lepší službu vám udělá sportovní úbor, do něhož se navlékáte, když jdete cvičit do fitka. Je totiž velký rozdíl, v jakém oblečení se do tréninku pustíte. Fitness oděv je svým střihem a materiálem přizpůsoben tomu, aby účinně odváděl pot a zpevňoval svalstvo. Navíc se budete cítit jako někde ve sportovním sále, což vás motivuje k větší aktivitě.

Jednoduše řečeno, pokud v zrcadle uvidíte, jak dobře v outfitu vypadáte, chuť do cvičení bude o to silnější. V domácím prostředí byste pak neměli zapomínat ani na pevnou obuv, která zabrání případnému uklouznutí a zranění. Po tréninku se pak navíc takto vystajlovaní můžete vyfotit a pochlubit se na sociálních sítích s tím, že vy už máte pro dnešek odmakáno. Mnohé studie totiž zjistily, že sociální sítě výrazně zvyšují sebevědomí a inspirují k pohybu. Takže jen do toho!

Zdroj: vlasta.cz

Související články