Britský obchodní server OnBuy pořádá průzkumy veřejného mínění pravidelně, protože má k dispozici široký panel svých zákazníků a zákaznic. Témata jsou různá, ale nás bude zajímat průzkum, na který odpovědělo 4550 žen a jenž se zaměřil na zjištění, kterého milence by ve svém životě označily za nejlepšího a jaké měl fyzické znaky. Ten, který by muži uvedli na prvním místě, se tam neobjevil vůbec.

Vousy

Podle výsledků je na prvním místě jednoznačně obličejový porost. Jinak řečeno zhruba tři čtvrtiny dotázaných dam, přesně 73 procent, řeklo, že nejlepší sex jejich života byl s vousáčem. Vysvětlení nabídly jednoduché – muž s plnovousem vypadá zralejší, mužnější a dominantnější, což je očividně v ložnici žádaným atributem.

Hnědé oči a piercing

Jen o dvě procenta za fousatou bradou se umístily hnědé oči. Podle jednasedmdesáti procent žen byl jejich nejlepším milencem tmavooký typ. Na třetím místě se pak umístil piercing – konkrétně v nose (61 procent žen), v bradavce (33 procent) a v obočí (27 procent). Není to váš šálek čaje? No, časy se evidentně mění.

Tetování a další lákadla

Permanentní obrázky na těle přistály na pátém místě, protože je předstihla jedna fyzická charakteristika, která podobně jako vousy hlásá mužnost a sílu, a to široká ramena. Následovaly hnědé vlasy na šestém místě. Sedmou příčku pak obsadila intimnější záležitost. Proužek ochlupení mezi pupkem a penisem (ten podlamuje kolena 58 procentům žen), asi přesně víte, o čem je řeč.

Překvapení

Znáte pověru o velkých botách? Pak vás překvapí, že po mužně ochlupeném podbřišku přichází na řadu malé nohy. Ano, účastnice výzkumu rozehřívají na provozní teplotu mužské verze Popelky. A netypické odpovědi tím nekončí. Po majiteli malých nohou se na seznamu nejlepších milenců umístili brýlatí, následovaní muži s výraznými lícními kostmi, blonďáky, modroočky, plešouny, pány s velkýma rukama a výrazným obočím.

Osobní měřítka

Říkáte si, na co je takový průzkum dobrý? Že kolik žen, tolik názorů a pro vás z toho nic neplyne? Dobrá otázka, protože teď asi nezačnete odmítat blonďáky nebo „brežněvy“ a nestanete se najednou fanynkou piercingu, pokud vás doteď nelákal. Řekněme, že výsledky tak trochu atakují náš zajetý vkus, případně právě předsudky, které můžeme vůči určitému typu mužů mít. Protože když se na něčem koneckonců shodne takové množství žen, asi na tom bude něco pravdy.

Jeden z rozhodně nejrozšířenějších stereotypů ohledně mužské atraktivity je výška. Kdo někdy navštívil seznamku nebo aplikaci typu Tinder, ten ví, že nejdůležitější jsou tam čísla následující za jedničkou v uvedení mužovy výšky. Začíná-li dokonce dvojkou, je to horké zboží, i kdyby na fotkách byl s kaprem a maminkou. Pány, kteří moc nevyrostli, to frustruje – a právem. Protože ženy primárně jedou po hodnotě 180 a výš, jako kdyby na tom záleželo, jaký jejich nový partner bude. Takže ono trochu zbořených stereotypů neuškodí ani ženám, ani mužům. Vousům zdar!