Ivy můžete zjistit, zda náhodou nepatříte mezi Bobry, kteří celý život staví a opevňují hnízdo pro svou rodinu. Nebo snad jako Hadi dokážete proniknout svým pohledem do nitra každé duše? Medvědi zase dobře vědí, že je lidé omylem považují za pomalé nekňuby. Moudrá Sova napřed obětavě vyslechne vaše stesky a potom vám nezištně poradí. Datel zase svým zobákem upravuje rodinné hnízdo a hýčká si milovanou bytost i rodinnou pohodu. A roztomilý Vlk? Červené Karkulky žere jen v pohádkách. Ve skutečnosti citlivá a plachá zvířata dokážou svým čumákem vyčenichat každý malér. A jsou vášnivými, romantickými a hlavně věrnými milenci.

Vydra: 20. 01. – 18. 02.


Vydra je na pohled veselé a hravé zvíře. Podobně jsou na tom lidé zrození ve Vydře. Tvůrčí osobnosti, které srší skvělými nápady a pohotově sypou z rukávu jeden zlepšovák za druhým. Mají rádi, když se něco děje, a to i v lásce. Vydry se nerady vážou.

Vydra je velmi čilá, psychicky i fyzicky. A lidé v tomto znamení? Ti bývají nositeli pozoruhodných nápadů. Vzhledem k zásobě fantazie jsou několik kroků před ostatními. Působí pohotově, skoro všechno je zajímá a vzrušuje. Potřebují, aby jim s realizací nejrůznějších námětů někdo pomohl. Sráží je jejich nedočkavost, která může přerůst v nespolehlivost. Co se týká partnerství, jsou hodně svobodomyslní a neradi se vážou. Snad jen velké lásce podlehnou.

Vlk: 19. 02. – 20. 03.


Zapomeňte na zkazky o útočících vlcích. Ti v lidském těle bývají přecitlivělí a plaší, a pokud to jde, přímé konfrontaci se raději vyhnou. Citlivý čenich ostatně Vlka dokáže varovat před malérem. Jako partneři jsou vášniví, romantičtí a hlavně věrní.



Vlk je podle indiánů silný, citlivý a má výrazně vyvinutý instinkt. A lidé v tomto znamení? Rozhodně od nich nečekejte útoky. Když se zklamou, dokážou se uzavřít a z jejich skleněné věže je nikdo nedostane. Bývají velmi přecitlivělí, v podstatě bázliví a ostýchaví, vyhýbají se přímé konfrontaci. Vlčí lidé jsou vášniví, romantičtí, často si idealizují partnera. Jejich láska jde až za hrob, kvůli citům se dokážou hodně trápit. Neuškodí jim, když se na svět budou dívat realisticky. Pomohou sami sobě i přátelům.

Sokol: 21. 03. – 19. 04.

Chcete spojit svůj život se Sokolem? Připravte se, že na vás čekají roky plné dobrodružství. Pro Sokoly totiž každý nový zážitek představuje výzvu, za níž se odvážně, nikoliv však bezhlavě, vrhají. Někdy však kvůli své hyperaktivitě mívají problémy.

Sokol je rychlý a silný lovec. A lidé v tomto znamení? Ti jsou většinou svobodomyslní a nezávislí. Okolí přitahují silným, doslova magnetickým vyzařováním a nebojácnou povahou. Nechybí jim sebevědomí, jdou za svým cílem. Máloco je odradí, protože bývají velmi stateční. Každý zážitek je pro ně osobní výzvou. Touží po dobrodružství a vzruchu, skoro každou situaci dokážou zvládnout na jedničku. Někdy si svou aktivitou mohou způsobit problémy.


Bobr: 20. 04. – 20. 05.

Stejně jako jejich zvířecí předobraz i lidský Bobr věnuje nejvyšší úsilí vybudování hezkého domova obehnaného vysokou zdí, v němž si spokojeně hýčká, chráněn před okolím, velkou rodinu. Své království Bobři opouštějí jen neradi, nesnášejí změny.

Bobr se dokáže postarat o své nejbližší. A lidé v tomto znamení? Ti také neustále něco shánějí, stavějí a budují. Je pro ně důležité mít zázemí, krásný domov a spokojenou rodinu. Patří do kategorie kliďasů. Když je třeba, umějí se důsledně bránit. Vpřed je žene síla země, touha přežít. Stále jsou napojeni na své kořeny. V životě mají strach ze změn, složitě se rozhodují. Mezi těmito lidmi je spousta mudrlantů a kritiků, na ostatní mají vysoké nároky.



Jelen: 21. 05. – 20. 06.

Krásní a elegantní – to jsou Jeleni. A krásu dávají svému okolí rádi na odiv. Nic jim neudělá větší radost než dav tleskajících obdivovatelů. K životu navíc potřebují velký revír, což platí i pro partnerství. Vidina zlaté svatby? Nic pro Jeleny.

Jelen je krásné zvíře, elegantní a štíhlé, neustále v pohybu, toužící po velkém revíru. A lidé v tomto znamení? V první řadě potřebují velký prostor, jinak jsou nešťastní. Ve svém teritoriu neustále něco zkoumají, nečinnost je ubíjí. Skvěle se cítí ve velké společnosti, rádi se obklopují stádem obdivovatelů. Těžko je někdo uloví. Do pevných svazků se jim moc nechce. Vzhledem k tomu, že nesnášejí stereotyp, je složité udržet je například v manželství. Stále hledají nějaké rozptýlení.

Datel: 21. 06. – 21. 07.

Na co má Datel šikovný zobák? Donekonečna a s velkým nasazením jím zkrášluje rodinné hnízdo. Na ničem mu totiž nezáleží víc než na vzhledu jeho domova. S tím souvisí touha po harmonickém partnerském vztahu. Své milé ovšem občas týrá sklonem k poučování a náladovostí.



Datel si rád buduje hnízdo. Od přírody je vybaven silným zobákem. A lidé v tomto znamení? Zakládají si na vzhledu svého domova. Nesmírně důležité jsou pro ně partnerské a rodinné vztahy. Bývají však přecitlivělí, což jim může způsobovat problémy v komunikaci s druhými lidmi. Často mají sklony k poučování, s oblibou vyťukávají zprávy či příkazy. Datlové jsou samotáři, tajnůstkáři, mají svůj vnitřní svět snů a plánů. Myslí i na jiné lidi. Umí druhým pozorně naslouchat a vždy je ochoten pomoci.

Losos: 22. 07. – 21. 08.

Losos je považován za krále ryb. Podobně jsou na tom lidští Lososové. Rádi jsou středem pozornosti, ať je to díky elegantnímu oblečení, vybranému chování, nebo originálním nápadům. Kvůli své ješitnosti vás poměrně snadno vezmou na vědomí. Tak je pochvalte!

Losos je králem ryb, elegantní a noblesní. A lidé v tomto znamení? Působí velmi přitažlivě, ve společnosti jsou vždy vítáni, je s nimi zábava. Mnozí z nich mívají extravagantní nápady a netuctové názory na život. Svého kouzla umějí náležitě využít. Když je chcete získat, jděte naproti jejich samolibosti, pochvalte je – a jsou vaši. I když jsou milí a dobrosrdeční, musíte počítat s jejich extrémní vybíravostí.

Medvěd: 22. 08. – 21. 09.

Hledáte parťáka pro podnikání i do života? Vsaďte na Medvěda. Za maskou pomalého medvídka se skrývá trpělivý, cílevědomý tvor, který je neskutečně pracovitý. Když něco slíbí, splní to. Na Medvěda, který si vás oblíbí, se prostě můžete celý život spolehnout.

Medvěd je silné a podle indiánů nepřemožitelné zvíře. A lidé v tomto znamení? Co je zásadní, nikdy nejednají zbrkle. Mohou působit až přehnaně trpělivě a leckoho třeba dráždí pomalostí. Můžeme jim závidět jejich pracovitost. Pořád by něco vylepšovali, což se projevuje na všech frontách. Mají rádi pohodu a čistý stůl s plnou miskou. Je na ně stoprocentní spolehnutí, nemluví jen tak do větru. Pokud je náhodou získáte jako partnery, pak máte vedle sebe naprosto úžasné opory i do nepohody.

Havran: 22. 09. – 22. 10. 2

Lidé narození ve znamení Havrana rádi L ve společnosti pečlivě vybraných přátel vychutnávají v krásný život. S oblibou přespávají c v luxusních hotelech, užívají si atmosféry jí noblesních večírků, najdeme je na aukcích n starožitností. Gurmáni každým coulem.



Havran je krásný, magický černý pták, který H zajišťuje v přírodě rovnováhu. A lidé v tomto z znamení? Rozhodně to nejsou sólisté, dobře je jim v houfu. Milují společnost a vyhledávají místa, kde je hodně zábavy. Vystupují velmi sebevědomě, ladně a dokážou ostatním zpřístupnit krásu. Patří mezi znalce umění, navštěvují kvalitní divadla. Vztahy a lásky řeší celý život. Není lehké s nimi žít, protože přitahují hodně pozornosti.

Had: 23. 10. – 22. 11.

I lidský Had disponuje hypnotizujícím pohledem. Dokáže jím proniknout až do hloubky vaší duše. Hadi se dokonale vžívají do pocitů jiných. Díky tomu jsou vynikajícími psychology, ale též nebezpečnými protivníky. Nebuďte Hadovi nevěrní. Nikdy vám to neodpustí.

Had dokáže člověka zhypnotizovat pohledem a uštknout. A lidé v tomto znamení? Často přímo fascinují své okolí. Ostatně, jsou to dobří psychologové, dokážou se výborně vžít do pocitů druhých. Mohou být výbornými kamarády i nebezpečnými protivníky. Hadí lidé jsou velmi ambiciózní, a jestliže se pro něco rozhodnou, jdou za svým cílem přes jakékoli překážky. Ve vztazích jsou stálí, není radno si zahrávat s jejich city. Neumějí odpustit úlet.


Sova: 23. 11. – 21. 12.

Už staří indiáni považovali sovu za moudrého a chytrého ptáka. Lidé zrození ve znamení Sovy celý život prahnou po vědomostech a zabývají se světem duchovna. Jako partneři jsou výbornými posluchači. Vždy vás vyslechnou a nezištně a moudře pomohou.

Sova podle indiánů představuje ducha a neviditelný svět. A lidé v tomto znamení? Dost často touží po vědomostech a zážitcích. Bývají to velmi zajímavé osobnosti, které vás dokážou zaujmout na první pohled. Idealismus je jejich silnou stránkou, rádi ostatním nezištně pomáhají a radí. Ze všeho nejvíc milují dobrodružství, cesty a nové zážitky, ze kterých pak čerpají energii do budoucna. Pro partnerství jsou vybaveni zodpovědností. Vždycky vás vyslechnou a snaží se pomáhat.

Husa: 22. 12. – 19. 01.

Husy dokážou uletět stovky kilometrů. Lidské Husy jsou osudově nadané cílevědomostí a pracovitostí. Jsou to životní realisté, kteří vědí, že vše si musí odpracovat, mají rádi konkrétní cíl. Díky své ambicióznosti jej dosáhnou dřív, než je při letu opustí síly.

Husa je velmi vytrvalý pták, dokáže uletět stovky kilometrů. A lidé v tomto znamení? Ti jsou nesmírně cílevědomí, pracovití a vytrvalí. Máte co do činění s realisty, kteří vědí, že v životě nedostanou nic zadarmo a že je důležité být vždy dobře připraven. Krok za krokem sledují svůj cíl, jsou tvrdí, ambiciózní. Získat jejich srdce a důvěru, to je tvrdý oříšek. Jsou většinou čestní, lze se na ně spolehnout. Někdy působí chladně.