Šperky s příběhem potřebují čas

Přemýšlení je první a nesmírně důležitá fáze. Bude to prsten, náhrdelník nebo celá souprava? A bude osazen přírodními diamanty, nebo barevnými drahokamy? Zde můžete popustit uzdu fantazii nebo se inspirovat ve zlatnických studiích. Šperky na míru si lidé nechávají dělat k různým příležitostem, proto mají také rozmanitý design. To, co mají ale společné, je čas, který je potřeba věnovat jejich výrobě.

Jak se šperk na míru vyrábí?

Profesionální zlatnická studia používají 3D modelovací program, který vám doslova ukáže váš šperk ze všech úhlů pohledu. V případě modelace prstenu i jeho simulaci na prstu! Pokud budete chtít vsadit do prstenu či přívěšku drahokam, i to lze lehce nasimulovat a přizpůsobit vašim požadavků. Ve 3D programu vám zlatník předvede šperk s drahokamy různých velikostí a tvarů. Po schválení modelace začne proces výroby.

Následuje výroba tzv. 3D technologií, kdy se nejprve vytiskne voskový model šperku na 3D tiskárně a poté se odlévá do zlata nebo platiny. Tento originální „polotovar“ se musí důkladně vyleštit a osadit kameny. Samozřejmě, vše ručně.

Chci drahokam, ale jaký?

Nestárnoucí klasikou jsou přírodní diamanty. Nemusí však být jedinou volbou. Pokud si pamatujete, že vaše milovaná babička měla šperky s českým granátem, i ten může ozdobit váš šperk na míru. Existuje nespočetné množství krásných a vzácných kamenů v nejrůznějších výbrusech.

Můžete zvolit kámen podle znamení, podle vaší oblíbené barvy nebo vzpomínky, na kterou se váže. Pro inspiraci můžete opět nakouknout na sociální sítě, kde objevíte např. safíry v kombinaci s bílým zlatem, smaragdy osazeny do zlatých náušnic nebo levnější alternativu diamantů – moissanity v zásnubním prstýnku.

Inspirace na generační šperk

Minimalistický náhrdelník s narozeninovými drahokamy všech členů rodiny. Dle měsíce narození vám zkušený zlatník poradí s výběrem šperku a vhodného drahokamu, symbolizující každého člena rodiny. Doporučujeme vám zvolit flexibilní design šperku, do kterého se mohou v budoucnosti drahokamy přidávat např. pokud přivítáte nového člena rodiny.