Alkohol je tabu
Je mnoho možností, jak do léta zhubnout přebytečné kilogramy. Jedním z nich je i omezení alkoholu. Člověk si říká, že jedna sklenka vína při večerním sledování seriálu nemůže uškodit, ale pravdou je, že alkohol = obrovské množství kalorií. A k tomu všemu má opačný efekt než klasická voda tekoucí z kohoutku - dehydratuje organismus.

Abstinence je jednou z nejefektivnějších, nejrychlejších a zároveň nejchytřejších cest, které vedou k postavě jako lusk. Tento půst by měl vydržet alespoň po dobu šesti týdnů, během kterých se má upřednostnit hlavně voda nebo bylinkové neslazené čaje.

Bílkoviny kupředu, sacharidy do pozadí
Už od pradávna se ví, že osmdesát procent úspěchu se skrývá ve stravování. ČIli pokud chcete zhubnout, musíte svou pozornost věnovat právě svému jídelníčku. Ten by se měl skládat především z proteinů neboli bílkovin, naopak do pozadí se mají přesunout sacharidy. POZOR - neměli bychom je vynechávat, klíčem ke štíhlé figuře je vyvážený jídelníček, ve kterém i sacharidy mají své místo.

V současné době existuje mnoho dietních programů či jídelníčků, které se nesou v duchu low carb. Efektivní a chuťově dobrou keto dietu zaměřující se právě na proteiny najdete na internetu v mnoha podobách, při výběru berte v potaz zkušenosti s KetoDiet, které vám vždy nastíní, jak vysoká je spokojenost ze strany lidí. Případně si jídelníček sestavte sami, pakliže vám to vaše časové možnosti umožňují.

Polévky jsou zázrak
Že jste se rozhodli jít, alespoň na chvilku, cestou vlastního jídelníčku? Popřemýšlejte nad zakomponováním polévek do vašeho jídelníčku. Polévka je totiž takovým tlumičem chuti k jídlu, protože se především skládá z tekutin a pevných látek. Doporučuje se jíst hlavně před hlavním jídlem, čímž se může snížit celkový příjem kalorií až o dvacet procent.

Jinými slovy se vyhnete nadměrné konzumaci pokrmů, snížíte tím přísun sacharidů i kalorií.

Na velikostech porcí záleží
V souvislosti s předcházejícím bodem se stojí zmínit ještě jedno - na velikostech záleží. Lidé mají tendenci nakládat si často víc, než dokážou sníst. Nepřehánějte to však s velikostí porcí, přecpání snahu o zhubnutí ničí. Pokud si myslíte, že pokrm je příliš malý, vypijte před prvním soustem sklenici vody. Ta vás zasytí a budete mít co dělat, abyste připravené jídlo snědli do posledního drobku.

Případně se vyplatí sázet na optické klamy, které na talíři můžete vyzkoušet. Vyberte si menší talíř a naplňte ho až po okraj jídlem. Pro vaše oči bude porce dostačující a i bříško si bude lebedit. A vy oceníte, že vám nebude těžko z přecpání.

Pití vody na programu dne
Nejen o jídle, ale i o dodržování pitného režimu je hubnutí. Hydratace však s jídlem velkou měrou souvisí. Existuje totiž vícero možností, jak doplňovat tolik potřebné tekutiny. Nejen voda z kohoutku je povolená.

Stejně tak mají zelenou bylinkové neslazené čaje nebo smoothie, které jsou připravené z oblíbených druhů ovoce, zeleniny, případně také z rostlinného mléka, které zlepší nutriční hodnoty.

Dejte si však pozor na takové tekutiny, které veškerou snahu o zhubnutí spíše maří. Je to především alkohol a slazené limonády, jež jsou vysoce kalorické, navíc jsou opačného efektu čili organismus spíše dehydratují.