Čas a místo narození o člověku prozradí mnoho. Pojí se k němu nejen jedno ze dvanácti znamení zvěrokruhu, ale také jeden ze čtyř živlů, které definují postoj k životu každého z nás. Kromě energie a temperamentu, poukazuje také na vztah ke sportu, jídlu a rychlost metabolismu. A právě tato znalost je pro hubnutí nezbytná. Pokud chceme zhubnout, nestačí si jen někde zjistit obecný návod. Nejdříve musíme zjistit, jak funguje naše vlastní tělo, jaké máme zvyky a na základě toho měnit svůj stravovací režim, který by měl být dlouhodobě udržitelný. A přesně s tím může pomoci i astrologie.

VIDEO: Jak vypadá ideální snídaně, která zasytí?

Zdroj: Youtube

Znamení zvěrokruhu, elementy a náboj

  • beran, lev, střelec – ohnivý element, mužský náboj
  • blíženci, váhy, vodnář – vzdušný element, mužský náboj


Ohnivá a vzdušná znamení v sobě nesou mužský element a je jim vlastní i mužská postava, tedy postava štíhlejší, atletická a svalnatá.

  • rak, štír, ryby – vodní element, ženský náboj
  • býk, panna, kozoroh – zemský element, ženský náboj


Zemská a vodní znamení jsou oproti tomu spojena s ženským elementem. Náleží k nim i ženská postava, typická vyšším podílem tělesného tuku. Mají tendenci přibírat na váze, navíc nezřídka zrcadlí i sklony k zavodnění organismu.

Vzdušná znamení zvěrokruhu

Každému ze dvanácti znamení přísluší jeden element. A zatímco v předchozím článku jsme se věnovali ohni, dnes se zaměříme na vzduch, s nímž se pojí Blíženci, Váhy a Vodnáři. Tito lidé disponují štíhlou, atletickou postavou a aktivní, energickou povahou. Stejně jako ohnivá znamení nesou mužský náboj.

Vzdušná znamení se vyznačují tím, že chvíli neposedí a ráda se věnují hned několika oblastem najednou. Také jsou na sebe často zbytečně přísná a mají na sebe přemrštěné požadavky. Proto chce-li takový člověk zhubnout, klíčem je fokus pouze na jednu věc, správnou životosprávu, a snaha o to, začít se mít trochu rád. Je třeba si uvědomit, že zdravé stravování není o doživotním omezování vlastních potřeb, nebo trestání dietních prohřešků. Máte chuť na čokoládu nebo koláč? Dopřejte si ho bez výčitek. Jednou za čas se přece vůbec nic nestane.

1. Blíženci a jídelníček

(22.5. - 21.6.)

Blíženci jsou tak trochu šťastlivci. S figurou totiž problémy nemívají a pokud náhodou ano, hubnou poměrně snadno. A ještěže tak! Vydržet u jednostranné diety je pro ně totiž nadlidským úkolem. Vytrvalost není jejich silnou stránkou.

Jste Blíženec a snažíte se shodit nějaké to kilo? Pak byste měli do svého jídelníčku zařadit dostatek ovoce a zeleniny, zejména pak plody zelené barvy. Vzhledem k tomu, že rádi experimentujete, vhod vám přijdou také nejrůznější smoothies.

2. Váhy a jídelníček

(23.9. - 23.10.)

Opakem Blíženců jsou Váhy. Často bojují s hmotností a hubnutí je tak zajímá víc než jiná znamení. Přestože do nového stravovacího plánu snadno najdou odhodlání a rádi zkouší nové recepty, s vytrvalostí už to tak slavné není. Velmi je brzdí také jejich typická váhavost.

Lidé zrozeni ve znamení Vah jsou gurmáni a požitkáři. Mají sklony k přejídání, nočním návštěvám ledničky, nepravidelnému stravování i všem nezdravým kalorickým dobrotám. Cesta ke štíhlé postavě je proto jedině pevná vůle, která udrží chutě na uzdě. Ideální je pak italská, španělská či řecká kuchyně, která je nejen chutná, ale také velmi zdravá, lehká a plná zeleniny. Touhu po sladkém lze zahnat ovocem.

3. Vodnář a jídelníček

(21.1. - 20.2.)

Aktivní, neposedné znamení s enormní dávkou energie, které nesnáší nudu. To je Vodnář. A proto by originální a lákavá měla být i strava.

Vodnář zhubne jedině pravidelným a vyváženým jídelníčkem, plným nejrůznějších chutí, koření a bylinek, tedy přesným opakem toho, na co je zvyklý. Běžné stravovací návyky totiž za moc nestojí. Buď se přejídá, nebo hladoví, a k tomu všemu hřeší sladkostmi. Vyhnout by se měl umělým přísadám a dochucovadlům.

Zdroj: vlasta.cz horoskopy.cz blendea.cz/dieta-podle-horoskopu-2/

Související články