Flavor World je mladá a nezávislá značka oblečení. Chlapci, kteří ji založili a vedou, si vylepšili karanténní osamělost objevem pistole, která rychle a efektivně dělá to, co jsme kdysi my dělali s háčkem a chemlonem doma celé hodiny. Jmenuje se to tufting gun a umí střílet do látky smyčky z barevné vlny rychlostí blesku. Nejdřív vás bude fascinovat spojení drsného chlapce v mikině s kapucí s barevnými klubíčky, pak se nadchnete pro to, jak mu to jde, možná vás i přepadne chuť si to zkusit, ale nakonec se prostě budete kochat tím, jak plochy na měkoučkém koberci rychle přibývají. Z youtubového kanálu značky Flavor World jsme pro vás vybrali video bez komentáře, které nasbíralo jedenáct milionů zhlédnutí. Podívejte se zde:

Zdroj: Youtube

Koberce s obláčky

Designérka a textilní výtvarnice z Los Angeles jménem AJ si založila kanál jen na tkaní koberců. Jakmile zjistila, že karanténa vrátila lidi k ručním pracím, začala natáčet videa o všem, co se koberečků z barevných vln týká. Jak začít, jak si vybrat správnou pistoli, jak opravit díru v koberci, jak se vyvarovat chyb, jak začišťovat okraje. Kdyby vás tedy tenhle trend zlákal, podívejte se na její tvorbu. Ačkoliv těch videí není tolik, jsou taky velmi populární. Nejsledovanější vidělo téměř půl milionu lidí a můžete na něm spolu s AJ udělat velký koberec s obláčky (od šablony vytvořené projekcí na stěnu, po jeho pečlivé zalemování):

Zdroj: Youtube

Trend tkaní měkoučkých koberečků ale nezačal na YouTube, odstartovali ho uživatelé sítě TikTok, která je známá spíš díky jednoduchým tanečkům nebo kanadským žertíkům. Tentokrát se jim ale podařilo objevit něco, co rezonovalo i s mnohem starším a konzervativnějším publikem ostatních sociálních sítí. Od teenagerů z TikToku převzali trend výtvarníci i laici a každému to pomohlo nejen zabít čas, ale i dostat domů tolik potřebné barvy. New York Magazine dal dohromady seznam šesti nejúspěšnějších tiktokerů, jejichž dílo stojí za zhlédnutí. Pokud se vám ale nechce učit další platformu a instalovat si novou aplikaci, podívejte se na video Jenny Phipps – výtvarnice, která se přímo před vašima očima naučí tkát koberečky ne pomocí pistole, ale ruční jehly. Trochu víc práce, ale stejně relaxu a potěšení:

Zdroj: Youtube