"Nejvíc mi chybí nemít strach. Ten už teď mám. A veliký. Budu ho mít už do konce života. Stella mě naučila plánovat víc než kdykoli předtím, ale taky mě naučila, že nic není tak, jak si naplánujete," říká v titulním rozhovoru aktuálního vydání Vlasty.

Koupit si zámek nebo hrad vyžaduje speciální směs odvahy a bláznovství. Jaký je život majitelů památek a jejich rodin? S čím bojují a jak se jim podařilo nadchnout své blízké, aby trávili volný čas opravováním zchátralých domů? Osm příběhů zámeckých pánů a paní najdete ve Vlastě.


Marian Jelínek, trenér sportovních hvězd a mentální kouč, kterého vyhledávají nejen sportovci, ale i top manažeři. Všechny pak nabádá k práci na sebepoznání. "Máme v sobě krásný vesmír. Je načase otočit tam dalekohled."

Jak přijmout nemoc, při které bělá kůže? Jak žít s vysokou citlivostí nervové soustavy? A jak zvládnout vyhoření, které vám dočasně znehybní část těla? Pohybová specialistka a masérka Vladimíra Rychlik zná odpovědi, protože si tím vším sama prošla. Ženy v menopauze učí, jak pomoct bolavému tělu a jeho pohyblivost si pak co nejdéle udržet.


Zlomené srdce není jen vzletný obrat z červené knihovny. Zlomené srdce skutečně existuje. Je za ním smrt milovaného člověka, rozvod, nevěra, nešťastná láska či šok. Nejčastěji ho zažívají ženy.

Zpříjemněte s námi dětem návrat do školy uspořádáním párty, kam si pozvou kamarády, které celé prázdniny neviděly. Máme pro vás recepty na hvězdné pohoštění. A začít můžete dortem s lentilkami uvnitř...