Do jakých outfitů se hodí dámské baleríny?

Dámské baleríny jsou všestranná obuv, která z módy nevychází. Výborně se hodí k šatům a k sukním. V letošní sezóně budou módní především ty trapézové a plisované. Baleríny pak můžete zakomponovat i do sportovně laděných outfitů. K těm se hodí zejména látkové minimalistické kousky v jednobarevném provedení. Naopak do elegantních outfitů vybírejte modely z přírodní kůže.

Nezapomínejte na to, že by měly vaše boty ladit s ostatními módními doplňky nejen barvou, ale také strukturou. Řiďte se tak pravidlem, které říká, že hladké patří k hladkému a strukturované zase k strukturovanému. Díky tomu se váš outfit vkusně sjednotí a nebude působit zbytečně chaoticky. Co se týče barev, budou letos in ty přírodní a pastelové. Oříškové, krémové i pistáciové baleríny pro ženy jsou tak dobrou volbou. Vyhýbat se ale nemusíte ani černé nebo bílé klasice. Jsou to barvy univerzální a lehce je tak sladíte i s pestrobarevnými oděvy nebo s oblečením se vzory a s motivy. Sněhové dámské baleríny pak zapadnou i do svěžích celobílých outfitů. Ty budou v létě zvláště populární.

Do jakého outfitu zakomponovat dámské espadrilky?

I dámské espadrilky mohou ženy nosit na nejrůznější způsoby. Velmi se hodí k elegantním kalhotám typu chino. Volit je pak můžete i na pláž nebo na večerní rande k džínům. Džíny by měly mít vysoký pas. Modely se zúženou nohavicí nechají vyniknou vaše dámské espadrilky v celé své kráse. Espadrilky se pak hodí i k elegantním letním šatům. Ty mohou mít nejrůznější průstřihy. Espadrilky mají také tu výhodu, že do nich nemusíte nosit ponožky. Dále se i rychle nazouvají. Určitě tak jeden pár této trendy obuvi zařaďte do vašeho letního šatníku i vy!

Podle jakých kritérií espadrilky a baleríny pro ženy vybírat?

Dámské espadrilky i baleríny by měly splňovat důležitá kritéria, díky kterým se v nich budete cítit jako v bavlnce. Oba modely obuvi by měly mít dokonale odpruženou podrážku, která bude vhodně tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí. Espadrilky i baleríny by pak měly mít prodyšný svršek, díky kterému se vám nebudou v létě potit chodidla. Dobrou volbou jsou pak kousky z přírodní kůže. Ta má mnoho výhod. Je nejen odolná, ale také vysoce módní a v neposlední řadě i tzv. udržitelná. To stejné platí pro přírodní látky. Dámské letní boty z přírodních materiálů tak šetří přírodu. Svou troškou do mlýna můžete přispět i vy! Další výhodou přírodní kůže je to, že má tendenci se po čase rozpínat. Po několika vycházkách tak dokonale okopíruje specifický tvar vaší nožní klenby. Díky tomu vám budou kožené letní boty sedět jako ulité.

Vybíráte-li je na e-shopu, pečlivě vždy změřte délku stélky chodidla. A jak na to? Stačí, když vyjmete vložku z jiné boty, která vám dobře sedí. Změřte ji za pomoci krejčovského metru. Měří se od špičky po patu. Naměřený údaj pak nezapomeňte porovnat s velikostní tabulkou zvoleného výrobce. Různé světové značky mají nuance v číslování. Měřením a porovnáváním se tak vyhnete nežádoucím reklamacím.