Silné ženské příběhy, humor a nadhled, vášeň a energie, inspirace ke změně a odvaha mluvit o ženských tabu, láska k rodině, pomoc bližním. To jsou základní stavební kameny Vlasty. Oslovily jsme tři úžasné dámy, které s Vlastou spolupracují, máme je rády a myslíme si, že náš časopis ztělesňují nejlépe, aby nám svými slovy popsaly, jak to mají s Vlastou ony.

(ČTIVÁ) Alena Mornštajnová o Vlastě:

Spisovatelka Alena Mornštajnová zásobuje svými příběhy knihovny nás všech. Možná vám uniklo, že si občas najde chvilku a napíše do Vlasty fejeton. Její knihy jdou mezi našimi čtenářkami i v redakci na dračku, čtou se jedním dechem. Je tady mezi námi někdo, kdo doma žádnou nemá? Kdo s některou z hrdinek neprobděl pár nocí? Rozhovor, který jsme s ní vedly nejen o její poslední knížce Listopád, si můžete přečíst zde:

"Jsou lidé, věci a vjemy, které mě provází celý život. Kamarádky ze školních let, květy chrp a vlčího máku, jak si je pamatuji z maminčiných letních šatů."Vůně kávy vznášející se bytem a časopis Vlasta položený v obývacím pokoji na konferenčním stolku. Chvíle klidu, pocit, že život má stále co nabídnout. Moje včera, dnes i zítra…!"

(ZÁBAVNÁ) Adéla Elbel o Vlastě:

Zpěvačka, performerka, textařka, herečka, komička a překladatelka v jedné osobě, Adéla Elbel. Známe ji jako blondýnu i tmavovlásku, milujeme její břitký humor, lehkou ironii i schopnost dělat si legraci sama ze sebe. Její glosy ve Vlastě nemají chybu. Vášnivá „chodička“ i máma od rodiny, která napsala otevřenou knihu o svém životě i konci jednoho manželství. Rozhovor s ní najdete zde:

"Miluju Vlastu. Je pro mě etalonem zdravé, krásné a zároveň už dost moudré ženy, která má srdce široké nejen pro své blízké a mysl otevřenou k vývoji společnosti. Vlasta je taková, jakou já toužím být. Ukazuje, inspiruje, ale nekáže. Ví totiž, že cesta je laskavost a ne diktát."

(ODVÁŽNÁ) Lucie Benešová o Vlastě:

Herečku s okouzlujícím úsměvem, Lucii Benešovou, známe jako filmovou, seriálovou a divadelní herečku a dabérku. Čiší z ní neuvěřitelný optimismus a energie má na rozdávání. Jí uvěříte, že žena zvládne cokoliv, její vášeň pro věc je nakažlivá. Ke svým čtyřem dětem a časově náročné profesi si přibírá spoustu dalších aktivit, krom všeho je také patronkou organizace Dejme dětem šanci o.p.s.

"Odvážné ženy vždycky dokázaly skvělé věci, toho se držím. Kdo se bojí, nic nezažije. Loď je také nejbezpečnější v přístavu, ale kvůli tomu se lodě nestavějí."

Každý týden pracujeme na tom, aby Vlasta byla co nejvíc čtivá a zábavná a aby se k ženským problémům stavěla odvážně. V redakci totiž věříme, že přesně takové jste i vy, naše čtenářky. Důkazem jsou ohlasy, které dostáváme do redakční pošty. Ženy dovedou udělat ze světa hezké místo, když k tomu dostanou příležitost.

V novém číslem Vlasty (42) s Janou Strykovou na obálce najdete také články o pokojových květinách či rozhovor se spisovatelkou Pavlou Horákovou. Tak neváhejte a ptejte se po ní ve své oblíbené trafice: