Čisté brýle

Malý příruční sprej s vodkou vám pomůže účinně vyleštit brýle. Použijte ampulku z voňavky nebo nosního spreje, naplňte ji vodkou a vyčistěte měkkým hadříkem na brýle a objektivy.

Odstraňte lepidlo

Zbytků etiket z lahví, které opakovaně používáte, nebo nálepek z kovových a skleněných povrchů se rychleji zbavíte nezředěnou vodkou ve spreji nebo hadříkem či vatou namočenými do vodky.

Okna bez šmouh

Ředěná vodka s vodou je skvělý přípravek na čištění oken. Nekonečných šmouh se díky němu zbavíte rychleji. Funguje i na kachličky, sprchové kouty a zrcadla.

Zbavte se pachů

Pevně ulpívající (zažrané) skvrny s ní nevyčistíte, ale nepříjemných pachů na sakách či kabátech se zbavíte vodkovým rozprašovačem. Můžete ho použít i na vnitřek zatuchlých bot.

Osvěžte kytici

Do vody ve váze přidejte lžičku vodky a cukru na výživu čerstvých řezaných květů. Vodka zabije bakterie ve vodě, cukr poskytne živiny a květy vám vydrží déle svěží.

Stop zápachu z úst a lupům

Stop zápachu z úst a lupům

Ústní voda

Zničte bakterie způsobující nevábný dech extraktem z vodky. Přidejte do ní skořicový, mátový nebo čajovníkový olej a nechte dva týdny odstát. Vyrobíte si tak účinnou domácí ústní vodu.

Vlasová voda

Vodkový výplach je i účinným bojovníkem proti lupům a suché pokožce hlavy. Smíchejte šálek vodky s 2 lžícemi rozmarýnu a nechte dva dny odstát. Použijte ho.

ZDROJ: časopis Vlasta, časopis Báječná žena

Související články