Paříž – město plné historie a romantiky

Paříž, která zdobí břehy řeky Seiny, byla vždy jedním z nejvíce fascinujících měst na světě. Celé město má určitý tajemný způsob, jak okouzlit návštěvníky svou elegantní krásou a magickou atmosférou. Ta je stejně lákavá jak ve dne, tak v noci, kdy všechna ta jiskřivá světla ožívají. Paříž je plná tolika neuvěřitelných památek – můžete se podívat na Eiffelovou věž nebo relaxovat v parku pod ní, objevit historii a umění v Louvru, podívat se na Notre-Dame nebo si užít bulvár Champs-Elysées. Je ale nezapomenutelná i díky svým malým detailům. Malebné dlážděné uličky zdobené starými budovami, početné kavárny a brasserie, avantgardní umělecké galerie, stylové butiky a mnoho dalšího. V Paříži si připadáte jako v muzeu pod širým nebem a garantujeme vám, že každým dnem stráveným v Paříži si toto město zamilujete ještě víc. Tak co, už hledáte letenky do Paříže?

Řím – věčné město

V Římě můžete strávit týdny, dokonce měsíce a pořád nevidět všechno. Za návštěvu rozhodně stojí Vatikán. Je to vlastně samostatný stát a na obrovském Svatopetrském náměstí se každoročně setkávají statisíce lidí, aby si poslechly projevy současného papeže. Bazilika svatého Petra, kde byl umučen učedník Petr, ukrývá velké množství cenných uměleckých děl. Ve Vatikánu je také proslulá Sixtinská kaple s nádhernými freskami a Vatikánské muzeum, které obsahuje velmi důležitá mistrovská díla od egyptského věku až po období pozdní renesance.

I když již není v dokonalém stavu, římské Koloseum nesmíte obejít. Jde o arénu, kde se odehrávaly gladiátorské hry s prostorem pro 50 000 diváků, a pod arénou se nachází síť podzemních chodeb. Nedaleko je další povinná historická zastávka – starověké Forum Romanum, které se využívalo k oslavám nebo pohřbům a je zajímavé, že bylo vykopáno teprve na počátku 20. století. Římský Pantheon je zase nejzachovalejší stavbou ze starověkých římských dob. Fontána di Trevi známá z písně „Tři mince ve fontáně“ je barokní architektonické mistrovské dílo, které na první pohled svou krásou téměř vyrazí dech. Vhodíte-li do fontány 3 mince, podle legendy buď najdete lásku, nebo se vrátíte do Říma. Rozhodně stojí za to si u této fontány vychutnat kopeček pravé italské zmrzliny.

Piazza Navona je zase místo, kde si můžete posedět v jedné z kaváren nebo restaurací a pozorovat, jak svět bzučí kolem vás, zatímco jste obklopeni čtyřmi Berniniho sochami. Nezapomeňte také prozkoumat úzké uličky vedoucí z náměstí. Najdete tu luxusní italské obchody, které prodávají oblečení, boty, suvenýry… a samozřejmě, čerstvé pečivo.

Buenos Aires – Paříž Jižní Ameriky

Asociace pravděpodobně pramení ze sofistikovaného prostředí, širokých bulvárů, zajímavých a barevných čtvrtí a vynikajícího jídla a vína – to vše si můžete užít na dovolené v Argentině.

Srdcem Buenos Aires je Plaza de Mayo, na kterém se nachází neobvyklá Casa Rosada, prezidentský palác a místo, kde Eva Peron pronesla svůj projev z balkonu, Metropolitní katedrála, kde sloužil papež František, a Cabildo, sídlo bývalé koloniální vlády. Nedaleko je Teatro Colon, opera v Buenos Aires, která vizuálně přitahuje pozornost zevnitř i zvenku. Argentina je také synonymem tanga. Zajděte si na tango show nebo se můžete vydat do čtvrti La Boca a sledovat tanečníky tančící v ulicích. Byl by také hřích odejít z Buenos Aires bez ochutnání pravého steaku doprovázeného vynikajícím argentinským vínem v jedné z mnoha vynikajících restaurací.

Sydney – město zajímavých památek

Díky své poloze v malebném přístavu a své kosmopolitní atmosféře je Sydney město světové třídy. Objevte The Rocks, historickou čtvrť Sydney a první evropskou osadu z 18. století. Nepřehlédněte ani Sydney Harbour Bridge, ikonu spolu s budovou opery v Sydney. Oba dominují panoramatu města. Navštivte také jedno z plážových předměstí, jako je Bondi nebo Bronte, abyste viděli, jak si místní užívají volný čas. V kultuře a zábavě nemůže Sydney porazit žádné jiné město. Je tu spousta galerií a muzeí. Očekávejte proto, že budete ohromeni.

New York City – městské dobrodružství

Jaký by to byl seznam bez New Yorku. Pravděpodobně největší město na světě, New York, je vždy vírem aktivit. Pulzující a kosmopolitní město, které se neustále vyvíjí a zároveň udává tempo zbytku planety. Celé město je plné tolika slavných památek, že kamkoli otočíte hlavu, najdete místo jako stvořené pro fotky nebo odpočinek u kávy. Od Empire State Building, Times Square, Central Park nebo Brooklynský most, až po Sochu svobody a četná slavná muzea, budete na toto město potřebovat o něco více času. Jakmile tedy uvidíte levné letenky z Prahy, raději dlouho neváhejte!